ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι επιτακτική ανάγκη η ριζική αναδιάρθρωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί η συνέχεια του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωση της διδακτέας ύλης και κατάργηση της αριστείας. Πιστεύετε ότι αυτές οι αποφάσεις επηρέασαν θετικά την παιδεία;

  • Ασφαλώς η μείωση της διδακτέας ύλης και η κατάργηση της αριστείας υποβαθμίζει την παιδεία, δημιουργεί αυριανούς πολίτες περιορισμένης κρίσης και αντίληψης. Δεν συζητάμε τα αυτονόητα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο στην ιδεοληψία του η ‘’πριμοδότηση’’ ανεπαρκών, αστοιχείωτων και αμόρφωτων πολιτών, αλλά κυρίως στοχεύει σε παραγωγή στρατιών απο αποχαυνωμένους και εξαρτημένους πολίτες για να μπορεί να τους ελέγχει καλύτερα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγγραμα για την παιδεία. Συγκεκριμένα:

  • Θα επαναφέρει την ελληνική κλασική παιδεία απο τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και θα ενισχύσει την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε όλες τις βαθμίδες της μέσης εκπαίδευσης.
  • Θα καταργήσει όλα τα κεφάλαια των βιβλίων της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν διαστρεβλώσει τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, θα επαναφέρει όλα τα κεφάλαια που αναφέρονται κυρίως σε γεγονότα και αλήθειες της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας μας (Μικρασιατική καταστροφή, Μακεδονικοί αγώνες, εμφύλιος πόλεμος κλπ), ώστε ο μαθητής να γίνει κοινωνός της αληθινής ιστορίας της πατρίδος του, με στόχο να ενδυναμώσει το εθνικό του φρόνημα.
  • Θα επαναφέρει την λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, θα εφαρμόσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με αντικειμενικά κριτήρια και όχι πελατειακά ή κομματικά.
  • Θα αναθεωρήσει όλη την διδακτέα ύλη, όλων των μαθημάτων, ωστε ο απόφοιτος του Λυκείου να κατέχει γενικές και ουσιαστικές γνώσεις και όχι εξειδικευμένες. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θέλει ένα Λύκειο που θα στοχεύει μόνο σε μια προπαρασκευή εξεταστικής διαδικασίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τι γνώμη έχετε για τις σχολικές υποδομές στην Ελλάδα;

  • Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η κατάσταση των υποδομών στα σχολικά συγκροτήματα είναι πολύ κάτω απο τον μέσο όρο της ΕΕ. Όσον αφορά το κτηριακό απόθεμα της χώρας σε σχολικές μονάδες, το 70% χρήζει ενεργειακής αναβάθμισης, τα συστήματα πυροπροστασίας είναι ανεπαρκή, τα συστήματα θέρμανσης είναι πεπαλαιωμένα και ενεργοβόρα ή πολλά απο αυτά ειναι ασυντήρητα και δεν λειτουργούν. Τα φαινόμενα υγρασιών και οι συνθήκες διαβίωσης εντός των σχολικών αιθουσών είναι επίσης απογοητευτικές. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει συγκροτήσει ολόκληρο πρόγραμμα για να εκσυγχρονίσει τις υποδομές.

Τι γνώμη έχετε για  τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα;

  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα παραμείνει σταθερή στην αξία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο εισφέρουν κάθε χρόνο 5% στο ΑΕΠ της. Η ίδρυση και η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάτω από ένα ελεγκτικό μηχανισμό (Ανεξάρτητη Αρχή) θα αναβαθμίσει και το επίπεδο σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων, αφού θα δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού και τέλος θα σταματήσει την αιμορραγία νέων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και την εκροή συναλλάγματος, χρήματα που θα παρέμεναν στην ελληνική οικονομία.

Στην καθημερινότητα των ΜΜΕ έχει επανέλθει το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου σε συνδυασμό με κάποιες φωνές που όλο και αυξάνονται σχετικά με την κατάργηση των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Ποια η άποψή σας;

  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα καταργήσει πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο και όλες τις κομματικές παρατάξεις. Το άσυλο αποτελεί πηγή παραγωγής παραβατικών και έκνομων ενεργειών που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εξωπανεπιστημιακές ομάδες, οι γνωστοί άγνωστοι του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποκινούμενοι από ακροαριστερές οργανώσεις και κόμματα.