Συνάδελφε Μηχανικέ

Ήρθε η ώρα να μάθεις για το νέο κίνημα που έρχεται πλέον δυναμικά στον πολιτικό στίβο για να διεκδικήσει την παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο. Εμείς, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», με πρόεδρο τον Κυριάκο Βελόπουλο, συντασσόμαστε σε μια πατριωτική και κοινωνική συμμαχία, δραστηριοποιούμαστε για να φέρουμε την ελπίδα, την δημιουργία, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προτάσσουμε το Εθνικό συμφέρον με νέα πρόσωπα, άφθαρτα, χωρίς εξαρτήσεις. Μας εμπνέουν οι διαχρονικές Αξίες του Ελληνισμού. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα με σύνορα, αλλά τον ελληνισμό χωρίς σύνορα, ταγμένοι στην ιδέα της Πατρίδας – Έθνος.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα φιλελεύθερο πατριωτικό κίνημα που σύνθημα έχει ’’Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες’’ ιδρύθηκε το 2017 με ένα και μόνο στόχο, να ξανά κάνει την Ελλάδα Ελληνική, να σπάσει την υπάρχουσα πολιτική καθεστηκυία, το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και να δώσει στους Έλληνες αυτό που τους αξίζει.

Τα χρόνια της κρίσης οι Μηχανικοί είναι αυτοί που πλήγηκαν περισσότερο από κάθε άλλον επαγγελματία, η ύφεση πρώτα χτύπησε την οικοδομική και βιομηχανική δραστηριότητα, πάνω από 20 χιλιάδες νέοι μηχανικοί μετανάστευσαν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη και άλλοι τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί έκλεισαν τα βιβλία τους, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύουμε στους Έλληνες Μηχανικούς, διότι θεωρούμε ότι είναι η αφρόκρεμα των

επιστημόνων, τους θέλουμε δίπλα μας, να δώσουμε την μάχη μαζί, για να επανακτήσουμε την χαμένη εθνική κυριαρχία μας και κυρίως την αξιοπρέπεια, θέλουμε τους Μηχανικούς συνοδοιπόρους στην νέα εποχή που η χώρα πρέπει να περάσει, στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Το επιτελείο των Μηχανικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ τα τελευταία δύο έτη εργάστηκε σκληρά για να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θέσεων και λύσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

Ειδικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μέσα από το πρόγραμμα της που βρίσκεται στο επίσημο site (www.elliniki-lisi.gr) έχει την λύση σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Μηχανικών, οι οποίοι είναι και οι άμεσοι τελεστές της ανάπτυξης, της προόδου και της καινοτομίας, της παραγωγής, της υλοποίησης των δημοσίων και ιδιωτικών επενδυτικών έργων, της αειφορίας , της ενεργειακής αυτονομίας και αυτάρκειας, της ισορροπημένης οικιστικής ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού των δικτύων και υποδομών της χώρας και τέλος της επανεκκίνησης της αιμορραγούσας βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με άμεση προτεραιότητα θα δώσει την κοινοβουλευτική μάχη της για να επανακτήσουν οι Μηχανικοί:

· Το χαμένο κύρος τους, την επαναφορά της δίκαιης και αξιοπρεπής αμοιβής των υπηρεσιών τους, με την επαναφορά των ελάχιστων αμοιβών.

· Την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κλίμακας και όχι την υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά με βάση το εισόδημα. Επιπλέον την ανεξαρτικοποίση του ασφαλιστικού ταμείου των Μηχανικών και την απεμπλοκή του από τον κρατικό έλεγχο, οι εισφορές, η διαχείριση των αποθεματικών και η απόδοση των συντάξεων θα αποτελεί απόφαση ενός εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου που θα ελέγχεται από την βάση των μηχανικών και όχι από εγκάθετους διορισμένους της εκάστοτε κυβέρνησης που αποφασίζουν ερήμην των μηχανικών για την βιωσιμότητα του ταμείου.

· Την ηλεκτρονική αδειοδότηση για την ίδρυση και λειτουργία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στην βάση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως γίνεται σήμερα και με το e-poleodomia για τις οικοδομικές άδειες, το buildingcert για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, δηλαδή καμία φυσική παρουσία μηχανικών με εμπλεκόμενους φορείς αδειοδότησης, όπως ισχύει σήμερα. Ο μηχανικός θα υποβάλει ηλεκτρονικά όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην ειδική πλατφόρμα και με την εντολή του πλήκτρου υποβολής θα εκδίδει αυτόματα την άδεια, θα φέρει όμως ακέραια όλη την ευθύνη της τήρησης της νομοθεσίας, όπως ο γιατρός που συνταγογραφεί για τον ασθενή.

· Την απλοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την εκλογίκευση όλης της ισχύουσας χαοτικής, αναχρονιστικής και πολυδαίδαλης τεχνικής νομοθεσίας, η οποία συμβάλει μόνο στην παραγωγή υποκειμενικών ερμηνειών, σύγχυσης , γραφειοκρατίας, αντιδικίας, και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων εξαιτίας αυτής της ανορθολογικής χρήσης της.

Συνάδελφε Μηχανικέ αν νομίζεις ότι οι θέσεις μας σε βρίσκουν σύμφωνο, θα χαρούμε να έρθεις μαζί μας να συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα μας για να επανακτήσουμε το χαμένος κύρος και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Στο link εδώ μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή σαν φίλος ή μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Με τιμή

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ

Υπεύθυνος Τομέα Υποδομών, Ενέργειας και Καινοτομίας