Σύντομο βιογραφικό

 

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης είναι έγαμμος με ένα παιδί, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Ικάρων (ΣΜΑ) με τον βαθμό του  Ανθυποσμηναγού και απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανικού Αεροσκαφών. Το 1992 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού με εξειδίκευση στον ενεργειακό τομέα.Το 1993 ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην USAF AFSB/TEXAS στις ΗΠΑ στο aircraft maintenance management.

Από το 1982 έως το 2007 υπηρέτησε στην Πολεμική  Αεροπορία. Από το 2004 έως το 2007 υπηρέτησε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από το 2008 όπου και αποστρατεύτηκε  με  τον  βαθμό  του  Σμηνάρχου  και  μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός, με αντικείμενο τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, παράλληλα είναι Τεχνικός Σύμβουλος σε μια τεχνική εταιρία μελετών κατασκευών με αντικείμενο την σχεδίαση και κατασκευή έργων υψηλής τεχνολογίας και βιοκλιματικών κτηρίων με ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

• Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)
• Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ)
Μέλος του Ε.Σ.Μ.Α (Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας)

Μιλάει άριστα την Αγγλική και κατέχει το πτυχίο Β2 στην Γαλλική Γλώσσα.