ΑΜΥΝΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την συμφωνία των Πρεσπών; Πιστεύετε ότι πουλήσαμε το όνομα Μακεδονία;

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια προδοτική συμφωνία, που συντάχθηκε σύμφωνα με τις προτροπές τρίτων και ξένων κέντρων αφελληνισμού. Το όνομα, η ταυτότητα και η γλώσσα δόθηκαν κάτω από την πίεση της Γερμανίας και των Η.Π.Α για να εξυπηρετηθούν καθαρά γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα της Δύσης. Είναι προφανές ότι το όνομα πουλήθηκε και μάλιστα πολύ ακριβά. Το όνομα από μόνο του αποτελεί την βάση των αλυτρωτικών επιδιώξεων των γειτόνων, τα υπόλοιπα (ταυτότητα και γλώσσα) είναι τα νομικά επακόλουθα.

Τι προβλήματα δημιουργεί στις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα (μακεδονικά) η συμφωνία των Πρεσπών;

Ήδη έχουν παραχθεί οι πρώτες αρνητικές συνέπειες στα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται και φέρουν τον όρο Μακεδονία, πάνω από 4 χιλιάδες προϊόντα και εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που επιχειρούν στην Μακεδονία μας θα υποστούν μεγάλη εμπορική ζημιά, αφού οι τρίτες χώρες πλέον αναγνωρίζουν ως αυθύπαρκτο κράτος την ΄΄ Β. Μακεδονία΄΄ , ενώ θεωρούν ότι η Μακεδονία μας είναι μια περιφέρεια άλλου κράτους και δεν έχει το δικαίωμα να φέρει εμπορικές ονομασίες άλλου ανεξάρτητου κράτους. Η οικονομική ζημιά που θα  προκληθεί στις Ελληνικές επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος στο κοντινό μέλλον από αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.

Υπάρχει πιθανότητα να τεθεί ζήτημα μακεδονικής μειονότητας;

Ήδη έχουν ξεκινήσει διάφορες παράνομες οργανώσεις και σύλλογοι που εδρεύουν στην Β. Ελλάδα όπου διεκδικούν δικαιώματα δήθεν μακεδονικής αναγνώρισης, υποκινούμενοι από τους Σκοπιανούς και όχι μόνο. Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμα περισσότερο με την σημερινή κυβέρνηση που βλέπει θετικά την διδασκαλία της ΄΄μακεδονικής ΄΄γλώσσας στα ΑΕΙ. Η γλώσσα είναι μια σλαβοβουλγαρική διάλεκτο και τεχνηέντως την ονόμασαν μακεδονική για να ενισχυθούν στο μέλλον τα επιχειρήματα των αντιεθνικών κέντρων για τον εύκολο διαμελισμό των Βαλκανίων και τον επανακαθορισμό νέων συνόρων.

Οι Σκοπιανοί διδάσκονται πως η χώρα τους θα έπρεπε να φτάνει ως την Λάρισα και πως κακώς ανήκουν οι περιοχές αυτές στην Ελλάδα. Πιστεύετε πως δίνοντάς τους το όνομα Μακεδονία, ενισχύουμε την πεποίθησή τους;

Η συμφωνία αναγνωρίζει dejure  μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, ενώ αύριο θα αναγνωρίσει defacto την ύπαρξη μιας  δήθεν μακεδονικής μειονότητας, και εν τέλει  και την ΄΄δίκαιη΄΄ συνένωση του βόρειου τμήματος με το νότιο ΄΄σκλαβωμένο΄΄ , δηλ την ΄΄Μακεδονία΄΄ του Αιγαίου

Διεκδικήσεις Αλβανίας – Τσαμουριά – Όνειρο μεγάλης Αλβανίας. Σχολιάστε μας

Η σημερινή ανθελληνική κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στο σκοπιανό θέμα και με την παράδοση άνευ όρων της Μακεδονίας μας και τις απαξιωτικές  δηλώσεις εκπροσώπων της για τον εθνομάρτυρα  Κωνσταντίνο Κατσίφα ως ακροδεξιού που ΄΄καλώς΄΄ εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία  του Εντι Ράμα, συνέβαλαν  στο να ενθαρρύνει τις εθνικιστικές βλέψεις των Αλβανών και να  αναζωπυρωθούν τα θέματα της Τσαμουριάς .

Πώς σχολιάζετε το γεγονός της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας γύρω από το καθεστώς δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων;

Ήδη το αλβανικό καθεστώς έχει ξεκινήσει ένα ανελέητο πογκρόμ της ελληνικής μειονότητας  στην Β. Ήπειρο ,δημεύουν  περιουσίες  τους στην Χιμάρα, επιβάλουν καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού , γκρεμίζουν ελληνικά σπίτια και εκκλησίες  και όλα αυτά στα πλαίσια της εθνικιστικής παρόξυνσης της αλβανικής ηγεσίας , που εντάσσεται στα γενικά σχέδια τους για την πραγματοποίηση του ονείρου της  ΄΄Μεγάλης Αλβανίας΄΄

Πείτε τη γνώμη σας για το ζήτημα των διεκδικήσεων της Τουρκίας και την διαφορά μεταξύ ναυτικών μιλίων και εναέριου χώρου.

Η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες ήδη έχει προχωρήσει σε μια αναθεωρητική στάση, όσον αφορά στα θέματα εδαφικών διεκδικήσεων, τόσο στην Θράκη, όσο και στο μισό Αιγαίο. Αμφισβητεί πλέον ανοικτά κυριαρχικά μας δικαιώματα, μη σεβόμενη τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο της θάλασσας .  Η Ελλάδα έχει σιωπηρά αποδεχθεί την μη επέκταση των 12 ν.μ στον θαλάσσιο χώρο της  και περιορίζεται μόνο στα 6 ν.μ σε θάλασσα και αέρα σε αντίθεση με τα καθοριζόμενα στο διεθνές ναυτικό δίκαιο.

Σε σχέση με την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα πετρελαίου που έχουν βρεθεί μεταξύ Κρήτης-Τουρκίας- Κύπρου. Ποια η θέση της Ελληνικής Λύσης;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητάει άμεσα την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδος επί των καθορισμένων και οριοθετημένων ΑΟΖ, όπως αυτές προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα, θα μπορούσε να προχωρήσει στη θέσπιση ΑΟΖ, αφού κάνει συνετά και καλά υπολογισμένα βήματα, όπως:

    • Έντονη και συστηματική διπλωματική προετοιμασία.
    • Οικοδόμηση συμμαχιών με βάση κοινά συμφέροντα.
    • Ολοκληρωμένη νομική και τεχνική υποστήριξη.
    • Επικοινωνιακή σχεδίαση για τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.
    • Περαιτέρω ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδική σχεδίαση για διασφάλιση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την ΑΟΖ.

«Η μοναδική διμερής ελληνο-τουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος»σημειώνοντας ότι η λογική της «συνολικής διαπραγμάτευσης» με «πακέτο θεμάτων με την Ελλάδα, όπως το Αιγαίο, ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, το καθεστώς των νησιών, η Θράκη, οι μουφτήδες, κλπ» είναι πάγιος στόχος της Τουρκίας.

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,  μας αφορά άμμεσα, δεν αποτελεί ελληνο-τουρκική διαφορά. Είναι ένα διεθνές θέμα καταπάτησης θρησκευτικών ελευθεριών για το οποίο η Τουρκία είναι κατηγορούμενη από ΗΠΑ και ΕΕ.

Η Χάλκη δεν συνδέεται με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη, ένα καθαρό ελληνικό εσωτερικό  θέμα που αφορά τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Η Τουρκία έχει δώσει τεράστια ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Πώς αντιδρά η Ελλάδα και πώς θα έπρεπε να αντιδράσει;

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει άμεση βαρύτητα στην ενδυνάμωση του αξιόμαχου των Ε.Δ και του εκσυγχρονισμού της εθνικής άμυνας, αλλά και της προμήθειας νέων σύγχρονων αμυντικών οπλικών συστημάτων, όχι μόνο από τις παραδοσιακές συμμαχικές αγορές, αλλά και από τρίτες χώρες.  Επίσης πρέπει να προβεί άμεσα στην ανασυγκρότηση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της και στην υλοποίηση των προγραμμάτων ελληνικοποίσης αμυντικού υλικού, όπως ΄΄περπάτησαν΄΄  την δεκαετία του 80 και του 90. Επιπλέον πρέπει να αναθεωρήσει τα προγράμματα στρατιωτικής θητείας  και εκπαίδευσης των στρατευσίμων και των στελεχών των Ε.Δ,  να τα εκσυγχρονίσει ώστε να καταστούν άκρως επιχειρησιακά και αποτελεσματικά.

Η Ελλάδα ζητά από την Τουρκία ορισμένα πράγματα όπως να ανοίξει η σχολή της Χάλκης, να λειτουργήσει ξανά ως εκκλησία η Αγία Σοφία. Στον αντίποδα η Τουρκία ζητά να γίνουν στην Ελλάδα τζαμιά με μιναρέδες, οι ιμάμηδες να μην ορίζονται από τις ελληνικές αρχές και εγείρει ζήτημα τουρκικής και όχι οθωμανικής μειονότητας στην Θράκη, ενώ παράλληλα απειλεί να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Ποια η θέση σας;

Η Ελλάδα δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιδείξει μια μεγάλη υποχωρητικότητα και ανεκτικότητα ,θα λέγαμε σε επίπεδα εθνικής ταπείνωσης, στις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας, με το να εφαρμόζει πολιτικές κατευνασμού και ηττοπάθειας, αυτό πρέπει να αλλάξει και να καταστήσει με σαφήνεια στην άλλη πλευρά ότι οποιαδήποτε παραβίαση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα υπάρξει ακαριαία αντίδραση.  Η Τουρκία όσο βλέπει μία συνεχιζόμενη ηττοπαθητική στάση από την ελληνική πλευρά, θα μεγαλώνει τις αξιώσεις της σε βάρος της εθνικής μας  κυριαρχίας. Η Ελλάδα ορθώς πρώτα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της όπλα για να αναχαιτίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά όταν αυτή ξεπερνά τα όρια της καλής γειτονίας και δημιουργεί μονίμως εντάσεις, που πολλές φορές στοιχίζουν  και σε απώλειες έμψυχου δυναμικού , πρέπει να απαντά όπως απαντούν οι σοβαρές χώρες που σέβονται την εθνική τους ανεξαρτησία, τα χρήματα των φορολογουμένων και κυρίως το ηθικό και την ψυχολογία των στελεχών των Ε.Δ.

Σε τι θα μας ωφελούσε μία ενδεχόμενη στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία;

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόζει πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και δεν πρέπει να είναι αγκυλωμένη μόνο στον δυτικό παράγοντα, οι σχέσεις μας με την Ρωσία, όπως και με άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη πρέπει να είναι σε καλό επίπεδο, ακόμα κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί την μία ή την άλλη υπερδύναμη. Σημασία έχει η Ελλάδα να αποτελεί έναν γεωστρατηγικό πόλο τόσο της δύσης, όσο και των άλλων υπερδυνάμεων και με τα ορθά διπλωματικά εργαλεία να κερδίζει από όλους, με γνώμονα πάντα το εθνικό της συμφέρον και όχι το συμφέρον των άλλων, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις, όχι μόνο να δίνουμε.  Η Γερμανία που μας έχει επιβάλει μια αντιρωσική πολιτική, την ίδια στιγμή αποτελεί τον καλύτερο ενεργειακό της φίλο.